Biografie

English

Lisa Berkhuysen is geboren in Utrecht in 1994. Sinds enkele jaren woont zij weer in Utrecht, na haar jeugd te hebben doorgebracht in Maarssen. Creativiteit is al vanaf haar vroegste jeugd belangrijk geweest voor haar. Dit uitte zich vooral in muziek en fotografie. Vanaf haar twaalfde speelt zij elektrische gitaar en sinds enige tijd ook drum. Ook bespeelt zij andere instrumenten en heeft zij enkele jaren in een coverband gespeeld. Naast muziek is zij altijd bezig met fotografie en experimenteert met analoge en digitale fotografie voor onder andere portretten en evenementen.

X11, school voor grafimedia was de middelbare school en daarna volgde de opleiding grafische vormgeving aan het Grafisch Lyceum te Utrecht. Tijdens de laatste opleiding heeft Lisa bij twee bedrijven stage gelopen als grafisch vormgever en heeft daarbij ervaring opgedaan als website bouwer in HTML. Maar toch wist Lisa dat dit niet haar ware passie was. Één van haar grootste hobbies is het kijken van film en tijdens het afstudeerjaar aan het Grafisch Lyceum werd duidelijk dat zij hiermee verder wilde. Zij heeft zich dan ook aangemeld bij de Nederlandse Filmacademie en werd daar aangenomen bij de afdeling production design.

Tijdens haar opleiding aan de Filmacademie heeft Lisa het production design van meerdere films verzorgd, zoals Sonate en Sisters, beide geregisseerd door Daphne Lucker. Sisters was Lisa’s afstudeerfilm en zij heeft daarvoor het sfeerconcept bedacht en het decor ontworpen en gebouwd. Deze film heeft op het Keep An Eye filmfestival de Topkapi fictieprijs en de Haghefilm Digitaal publieksprijs gewonnen en is genomineerd voor de Pathé Tuschinski Award. Voor haar andere afstudeerfilm Drift (Ruben Nijsen) was Lisa de art director. Hierbij heeft ze zich gefocussed op het zoeken van locaties en het maken van de planning en begroting. Lisa heeft haar stage gelopen bij de film Gek van Geluk (Johan Nijenhuis, 2017) als assistent voor het art department en de setdresser.

In 2018 is Lisa afgestudeerd als production designer aan de Nederlandse Filmacademie te Amsterdam en heeft haar eenmanszaak Lisa Berkhuysen opgericht, richtend op production design (art departement) en fotografie.

Bekijk hier Lisa's afstudeerpagina van de Filmacademie.
Wil je meer weten? Neem contact met mij op via de contact pagina.


CV


• Welcome to Earth (Daan Van't Einde, 2018) Setbouw en decoreren (nog in proces)
Hardt (Ken van Mierlo, 2018) Art director en setdresser
Afgestudeerd aan De Nederlandse Filmacademie als Production Designer (2018)
Sisters (Daphne Lucker, 2018) Production designer
Drift (Ruben Nijsen, 2018) Art director
Sam & Dan, Floaty Flatmates VR game (Jurgen Hoogeboom & Jesper van den Ende, 2018) Decorbouwer stand
• (On)Bekend (Adinda Berends, 2018) Setdresser
Arpeg 1 van Alberta Balsam videoclip (Rick van de Dood, 2018) Setdresser
Gek van Geluk (Johan Nijenhuis, 2017) Stage art department assistent, setdresser assistent
• Sonate (Daphne Lucker, 2017) Production designer
• Fotografie voor:Bruiloft, NUopvoeden.nl, Frankwatching, DJ Merco, Uncut Diamond casting
• Afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum Utrecht als Grafisch vormgever (2014)