Biografie

English

Lisa Berkhuysen is geboren in Utrecht in 1994. Sinds enkele jaren woont zij weer in Utrecht, na haar jeugd te hebben doorgebracht in Maarssen. Creativiteit is al vanaf haar vroegste jeugd belangrijk geweest voor haar. Dit uitte zich vooral in muziek en fotografie. Vanaf haar twaalfde speelt zij elektrische gitaar en sinds enige tijd ook drum. Ze heeft enkele jaren als gitarist in een coverband gespeeld. Naast muziek is zij altijd bezig met fotografie en experimenteert met analoge en digitale fotografie voor onder andere portretten en evenementen.

X11, school voor grafimedia was de middelbare school en daarna volgde de opleiding grafische vormgeving aan het Grafisch Lyceum te Utrecht. Tijdens de laatste opleiding heeft Lisa bij twee bedrijven stage gelopen als grafisch vormgever en heeft daarbij ervaring opgedaan als website bouwer in HTML. Maar toch wist Lisa dat dit niet haar ware passie was. Één van haar grootste hobbies is het kijken van film en tijdens het afstudeerjaar aan het Grafisch Lyceum werd duidelijk dat zij hiermee verder wilde. Zij heeft zich dan ook aangemeld bij de Nederlandse Filmacademie en werd daar aangenomen bij de afdeling production design.

Production design

Tijdens haar opleiding aan de Filmacademie heeft Lisa het production design van meerdere films verzorgd, zoals Sonate en Sisters, beide geregisseerd door Daphne Lucker. De prijswinnende film Sisters was Lisa’s afstudeerfilm en zij heeft daarvoor het sfeerconcept bedacht en het decor ontworpen en gebouwd met haar team. Voor haar andere afstudeerfilm Drift (Ruben Nijsen) was Lisa de art director. Hierbij heeft ze zich gefocussed op het zoeken van locaties en het maken van de planning en begroting. Lisa heeft haar stage gelopen bij de film Gek van Geluk (Johan Nijenhuis, 2017) als assistent voor het art department en de setdresser. Als production designer houdt Lisa ervan om het sfeerconcept te bedenken, maar ook om haar team in gang te zetten/aan te sturen. Ze werkt graag met planningen en begrotingen en houdt ervan om een goede communicatieve verstandhouding te hebben met de regisseurs en producenten. Lisa laat zich inspireren door films van Quentin Tarantino en Jaco Van Dormael en series als Breaking Bad en Fargo. Ze vindt het het leukst als een film iets bijzonders heeft, een genrefilm is of rauw is.


Fotografie

Omdat Lisa al lang fotografie als hobby heeft, beheerst ze de techniek van het fotograferen goed. Ze is begonnen met natuurfotografie op vakanties en is dat steeds meer gaan uitwerken om er zo haar creativiteit in kwijt te kunnen. Lisa fotografeert bruiloften; evenementen en portretten. Bruiloft fotografie heeft ze sinds eind 2018 ontdekt en dit past enorm bij haar. Viering van de liefde maar ook een gezellige dag: de belangrijke momenten moeten vastgelegd worden. Lisa beweegt zich onopvallend door het publiek maar kletst ook gezellig mee met de gasten. Als fotograaf vindt zij de waarden betrouwbaarheid, klantgerichtheid en het goede fotografische oog het belangrijkst, naast het maken van mooie foto’s uiteraard. Lisa laat zich inspireren door de Nederlandse fotografen Anton Corbijn en Erwin Olaf en kan er alleen maar van dromen ooit zo groot te worden.


In 2018 is Lisa afgestudeerd als production designer aan de Nederlandse Filmacademie te Amsterdam en heeft haar eenmanszaak Lisa Berkhuysen opgericht, gericht op production design (art departement) en fotografie.

Bekijk hier Lisa's afstudeerpagina van de Filmacademie.
Wil je meer weten? Neem contact met mij op via de contact pagina.


CV


Welcome to Earth (Daan Van't Einde, 2019) Setbouw en decoreren
Bruiloft fotografie. Aantal bruiloften gefotografeerd: 5
Hardt (Ken van Mierlo, 2018) Art director en setdresser
Afgestudeerd aan De Nederlandse Filmacademie als Production Designer (2018)
Sisters (Daphne Lucker, 2018) Production designer
Drift (Ruben Nijsen, 2018) Art director
Sam & Dan, Floaty Flatmates VR game (Jurgen Hoogeboom & Jesper van den Ende, 2018) Decorbouwer stand
• (On)Bekend (Adinda Berends, 2018) Setdresser
Arpeg 1 van Alberta Balsam videoclip (Rick van de Dood, 2018) Setdresser
Gek van Geluk (Johan Nijenhuis, 2017) Stage art department assistent, setdresser assistent
• Sonate (Daphne Lucker, 2017) Production designer
• Fotografie voor:Bruiloft, NUopvoeden.nl, Frankwatching, DJ Merco, Uncut Diamond casting
• Afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum Utrecht als Grafisch vormgever (2014)